Close

Vice výsledků

Generic selectors
Přesná shoda
Vyhledat v názvu
Vyhledat v anotaci
Post Type Selectors
product
Filtrovat dle žánru
Ohlasy médií

Sága jednoho století

Carmen Kornová

1 147 

Sága jednoho století Carmen Kornové o osudech čtyř hamburských přítelkyň od jara 1919 až do ledna 1999 si získala přízeň milionů čtenářů. Díky studii ženského přátelství a vývoji emancipace hrdinek je dnes Kornová označována za „německou Ferrante“. Čtenáři oceňují její schopnost přesvědčivě zachytit osudy lidí poznamenaných dobou, v níž žili.

Není skladem

Katalogové číslo: 9788072604999 Kategorie: Překladatel: Zlata Kufnerová
Počet stran: 1312
Typ vazby: brožovaná
Rok vydání: 2021
ISBN: 978-80-7260-499-9

Sága jednoho století Carmen Kornové o osudech čtyř hamburských přítelkyň od jara 1919 až do ledna 1999 si získala přízeň milionů čtenářů. Díky studii ženského přátelství a vývoji emancipace hrdinek je dnes Kornová označována za „německou Ferrante“. Čtenáři oceňují její schopnost přesvědčivě zachytit osudy lidí poznamenaných dobou, v níž žili.

Na podzim 2019 vydal PROSTOR první díl trilogie Dcery nové doby, odehrávající se od roku 1919 do prosince 1948. Přítelkyně Henny, Käthe, Ida a Lina, narozené kolem roku 1900, prožily Výmarskou republiku, ekonomickou depresi, vzestup nacistů, brutální pronásledování Židů, druhou světovou válku a první poválečné roky do měnové reformy.

V druhém svazku Konec starých časů (PROSTOR 2020) autorka sleduje své hrdinky v průběhu let 1949 až 1969, v časech ekonomického zázraku a rock’n rollu.  

Na začátku třetího, závěrečného dílu Začátek nové éry je přítelkyním kolem sedmdesáti let. Společně se svými potomky jsou konfrontovány s teroristickými útoky RAF, válkou na Blízkém východě, nemocí AIDS, pádem Berlínské zdi a sjednocením Německa. Autorka opět dokresluje každodenní život dobovými detaily z oblasti hudby, literatury, módy či gastronomie.

Spisovatelka a novinářka Carmen Kornová (1952) je dcerou hudebního skladatele Heinze Korna a dětství strávila v Kolíně nad Rýnem. Po studiu žurnalistiky na škole Henriho Hannena pracovala jako redaktorka pro časopis Stern, později také pro časopis Die Zeit. Zároveň se začala věnovat psaní knih, je autorkou mnoha kriminálních románů, za něž získala několik ocenění, a knih pro děti. Již čtyřicet let žije v hamburské čtvrti Uhlenhorst, kterou přijala za svůj domov a jejíž historií se dlouhodobě zabývá. Carmen Kornová je vdaná za novináře a překladatele Petera Christiana Hubschmida a má dvě dospělé děti. Nakladatelství PROSTOR vydalo roku 2019 Dcery nové doby, první díl trilogie, která Kornovou proslavila a vynesla jí umístění na předních příčkách bestsellerových žebříčků. Následoval Konec starých časů (PROSTOR 2020), knihou Začátek nové éry sága dospívá ke svému konci.

Další informace

Autor

ISBN

Rok vydání

Překladatel

Pořadí vydání

Typ vazby

Počet stran

Autor

Carmen Kornová

Carmen Kornová (1952), spisovatelka a novinářka, je dcerou hudebního skladatele Heinze Korna a dětství strávila v Kolíně nad Rýnem. Po studiu žurnalistiky na škole Henriho Hannena pracovala jako redaktorka časopisu Stern, později také týdeníku Die Zeit. Zároveň se začala věnovat psaní knih, je autorkou mnoha kriminálních románů, za něž získala několik ocenění, a knih pro děti. Již čtyřicet let žije v ham­burské čtvrti Uhlenhorst, ve které se usadila a jejíž historií se dlouhodobě zabývá. Carmen Kornová je vdaná za novináře a překladatele Petera Christiana Hubschmida a má dvě dospělé děti.