Close

Vice výsledků

Generic selectors
Přesná shoda
Vyhledat v názvu
Vyhledat v anotaci
Post Type Selectors
product
Filtrovat dle žánru
Ohlasy médií

V ohnisku nepokoje

Hermann Kafka a jeho rodina

Alena Wagnerová

Kniha obohacuje obsáhlou kafkovskou literaturu o zcela nový pohled: v centru pozornosti nestojí jako obvykle spisovatel sám, ale členové jeho rodiny, rodiče Hermann a Julie Kafkovi, jeho tři sestry i další příbuzní.

Není skladem

Katalogové číslo: 8072600931 Kategorie: Překladatel: Lucy Topoľská
Originální název: Die Familie Kafka aus Prag
Počet stran: 236
Typ vazby: vázaná
Rok vydání: 2003
ISBN: 80-7260-093-1

Kniha obohacuje obsáhlou kafkovskou literaturu o zcela nový pohled: v centru pozornosti nestojí jako obvykle spisovatel sám, ale členové jeho rodiny, rodiče Hermann a Julie Kafkovi, jeho tři sestry i další příbuzní. Informace o nich byly dosud pro badatele zajímavé jen tehdy, pokud mohly nějakým způsobem přispět k vysvětlení nebo interpretaci Kafkova díla.

Wagnerová ve své práci vychází z Kafkových deníků a dopisů, kromě toho nejenom pečlivě prostudovala archivy, především pražský policejní archiv, v němž našla mnoho zajímavých informací, ale zpovídala i pamětníky. Knížka představuje v tomto smyslu nejen přínos ke kafkovskému bádání, ale i k historii českých Židů ve spektru dějin jedné typické židovského rodiny z níž vzešel jeden z nejvýznamnějších představitelů moderní světové literatury.

Další informace

Autor

ISBN

Rok vydání

Překladatel

Typ vazby

Počet stran

Originální název

Autor

Alena Wagnerová

Alena Wagnerová, spisovatelka, kulturní publicistka a orální historička, se narodila v Brně, vystudovala biologii, pedagogiku a později divadelní vědu. Žije v Praze a v Saarbrückenu a píše česky i německy. Systematicky se věnuje kulturním dějinám střední Evropy, česko-německým vztahům a postavení ženy v moderní společnosti.